Er is geen zelfstandige James Bond Collectors Club  in Nederland.

De Engelse club heeft wel deze vertegenwoordiging in Nederland  onder de naam:

 De James Bond Collectors Club, afd. Ned.       

 

 info  ed   jdakgoot @  gmail punt com 

 

Deze  site  is  een Nederlands contactpunt, alsmede een 
verwijzing naar de site en de club in Engeland.

Via deze site / het e-mail adres kan contact worden gemaakt
 met de vertegenwoordiger van de club in Nederland.  
Belangstellenden, James Bond fans en verzamelaars alsmede zakelijke belangstellenden zijn van harte welkom op deze site. 

Deze site werd gemaakt en opgestart op 8 november 2002 met als doel meer mensen te informeren over de club en om het voor mensen wat makkelijker te maken om lid te worden, het contact met de club in Engeland te vergemakkelijken en diverse instanties en bedrijven met de club in aanraking te laten komen voor wederzijds voordeel. Een James Bond verzamelaar is niet zomaar een fan; hij verzamelt veel en langdurig en is een zekere afnemer voor Bondproducten (vaak in meervoud ). Normaliter gaan wij 007 keer een nieuwe film bekijken in de bioscoop. Een hobby met een avontuurlijke kant.

Wie de laatste informatie  over James Bond verzamelmateriaal te weten wil komen, kan het beste via de link doorschakelen naar de website van de club in Engeland.

Informatie over de club is te vinden onder de button  "info club Engeland".  

 

 

Informatie over de webmaster:

Ronald Cobet begon in  1968  met het verzamelen van foto's en informatie betreffende James Bond. In die tijd was er in het oosten van het land weinig materiaal te koop. Bovendien was het zakgeld snel op. Plakboeken vol informatie dateren uit die tijd. In 1969 was de leeftijd bereikt om naar de film te mogen. Dat werd "On Her Majestys Secret Service". De impact van die film was geweldig. Na de film een half uur op de brommer van de bioscoop naar huis ( verschillende dorpen!) door vallende sneeuw met tranen in de ogen. Pas jaren later werden de foto's en knipsels uitgebreid met andere materialen, zoals kledingartikelen, schaalmodellen van auto's en personen e.d.  In de loop der jaren breidde de verzameling zich meer en meer uit en rond 1987 maakte wijlen Simon Van Collem (die schitterende 007 reportages maakte) melding van het bestaan van de James Bond Collectors Club in Engeland. Na lid van deze club te zijn geworden, bood Ronald  clubvoorzitter Dave Worrall aan om voor de club materiaal te verzamelen in Nederland ( dat gebruikt kan worden voor redactionele doeleinden en voor tentoonstellingen tijdens beurzen en als prijs voor een quiz, alsmede om clubleden waar ook ter wereld te kunnen voorzien van typisch Nederlands materiaal) en om redactionele stukken aan te leveren. Na een korte gewenningsperiode besloot Dave om Ronald als officiŽle clubvertegenwoordiger in Nederland te benoemen. Die status leverde direct meer materiaal en informatie op en ook mocht in die hoedanigheid de GalapremiŽre van "Licence to Kill" in theater Tuschinsky bezocht worden. Elke niet al te jonge Bond-fan zal weten, dat Simon van Collem daar toen helaas is overleden. 

Tijdens bezoeken aan Dave Worrall in Engeland konden ook diverse locaties alsmede de Pinewood studio's bezocht worden. Vele bekende bedrijven blijken in de loop der jaren de club een warm hart toe te dragen door het ter beschikking stellen van materialen en informatie. Zonder iemand te kort te doen, dankt de club veel aan UIP, Warner Home video, De Telegraaf, Philips, Heineken, Grolsch, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Martini, EMI, Bruna, de plaatselijke bioscoop en middenstand en vele anderen .........( wie ik vergeten ben en genoemd wil worden, gelieve mij een e-mail te sturen !)

De verzameling groeide en is momenteel tentoongesteld in enkele vitrines en  de rest "slaapt" wegens ruimtegebrek in dozen. In 1997 deed Ronald mee aan de Nationale Heineken James Bond Quiz in Planet Hollywood in Amsterdam (ong 250 deelnemers) , waar hij uiteindelijk als winnaar overbleef. Uit handen van Humberto Tan ontving hij de eerste prijzen waaronder een door Daphne Deckers gesigneerd biervat ( Heineken) dat daadwerkelijk in de film gebruikt is. (vat was leeg.......)